Enformasyon Logo

Kıbrıs Türk Müzakereci Özdil Nami ile Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde dün tam gün devam eden bir görüşme yaptı.

Barış Burcu’dan alınan bilgiye göre görüşmede, “mülkiyet başlığı üzerinde egzersizde bulunuldu, bu egzersizin her iki tarafın kendi içinde yapacağı değerlendirmelerden sonra yeniden paylaşılmasına karar verdi”.
Burcu, dünkü görüşmenin sadece mülkiyet başlığında olmadığını, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ve AB Çalışma Grubu’nun başında bulunan Erhan Erçin ve AB’den gelen temsilcilerin tarım konusunda verimli çalışmalar yaptıklarını da söyledi.
Burcu, ayrıca, geleceğe dönük olarak federal yasaların yazımıyla ilgili oluşturulacak komitenin bazı üyelerinin bir araya getirilerek, birlikte bir çalışma programı ve disiplini üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.
Burcu, görüşme sürecinin daha ileriye taşınması ve federal yasaların yazımı aşamasına gelinmesi durumunda, söz konusu çalışmaların nasıl programlanacağının ön görüşmesinin yapıldığını ekledi.