Dışişleri Bakanı Emine Çolak Katar’daki resmi temasları çerçevesinde bugün de Katar Eğitim ve Yüksek Öğrenim Bakanı Mohammed Abdul Wahed Ali al-Hammadi ile Katar Eğitim Bakanlığı’nda bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede yaptığı konuşmada Bakan Çolak, ilk olarak Al Hammadi’yi, yeni açıklanan Katar Bakanlar Kurulu’nda yeniden Eğitim ve Yüksek Öğrenim Bakanı olarak atanmasından dolayı tebrik etti. Daha sonra, ülkemizdeki Yüksek Öğrenim Sektörü hakkında kapsamlı bilgiler veren Çolak, iki ülke üniversiteleri arasında işbirliğini geliştirmeyi ve daha fazla Katarlı öğrenciyi ülkemizde görmeyi arzuladığını söyledi.

KKTC üniversitelerinin uluslararası standartlarda eğitim – öğretim verdiğinin ve üniversitelerimizin uluslararası akreditasyonlarının olduğunun altını çizen Bakan Çolak, Katar’dan gelen öğrencilerin eğitimi açısından, ülkemizin ideal bir ortam sunduğunu söyledi.

Bakan Hammadi ise Bakan Çolak’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke üniversitelerinin işbirliği içinde olmalarının çok yararlı olacağını belirtti.

20160202_133012_resized 20160202_125944_resized