Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Kıbrıs’ta müzakerelerin yeniden başlaması ve liderlerin ortak mutabakat bildirisi konusunda anlaşmasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.
Ban yaptığı yazılı açıklamada, Derviş Eroğlu ve Nicos Anastasiades’in son dönemde müzakerelerin tekrar başlaması için gösterdikleri liderliği takdir etiğini belirtti.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, BM’nin Kıbrıs Türk ve Rum tarafını, Ada’nın yeniden birleşmesi çabalarında desteklemeye devam edeceklerini belirterek, bu konudaki kararlılığını vurguladı.
Öte yandan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Özel Danışmanı Alexander Downer, bu görevinden ayrıldı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Downer’ın danışmanlık görevinden ayrılma kararını kendisine ilettiğini ifade etti.
Downer’a 2008’den bu yana son 5 buçuk yılda gösterdiği sabırlı çabaları nedeniyle teşekkür eden Ban Ki Moon, gelecekteki görevleri için de başarı diledi.