Davutoğlu: “Kıbrıs’ta çözüme çok yakınız”

Davutoğlu: “Kıbrıs’ta çözüme çok yakınız”

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras bir araya geldi. Başbakan Davutoğlu, “Gerek Ege sorunlarında  gerek Kıbrıs’ta çözüme çok yakınız” derken, Yunan Başbakan Çipras, “Kalıcı çözümde hemfikiriz” dedi.

İki Başbakan düzenledikleri ortak basın toplantısında Kıbrıs konusu ile ilgili de açıklamalar yaptı. “Ege sorunu, Kıbrıs sorunu bağlamında çok dürüstçe, dostça ele aldık” diye konuşan Başbakan Davutoğlu, “Gerek Ege sorunlarında  gerek Kıbrıs’ta çözüme çok  yakınız. Birlikte güçlü irade sergileyerek bu on yılların biriktirdiği sorunları  aşıp Doğu Akdeniz ve Ege’yi çekim haline getirebiliriz. Biz Doğu Akdeniz’in  krizlerle anılan bölge değil Türkiye-Yunanistan işbirliğiyle, ortak çalışma  kültürüyle ve ortak gelecek perspektifiyle anılan refah ve huzur bölgesi olmasını  arzu ediyoruz” dedi.

Çipras da, sorunun BM kararları temelinde, AB  çerçevesinde adil ve kalıcı bir şekilde çözülmesi gerektiği konusunda hemfikir  olduklarını kaydetti. Çipras, çözümün, adada yaşayan Türkler, Rumlar ve diğer  azınlıkların medeni koşullarda yaşama fırsatı sunması gerektiğini dile getirdi.

(Milliyet Gazetesi)